Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kauneimmat asiat elämässä eivät ole nähtävissä. Ne ovat tunnettavissa sydämellä.”
— Antoine de Saint-Exupery, Pikku Prinssi 

 Ajankohtaisia tapahtumia

Joulun odotusta (6.12.2022)

Syksy hurahti Helmessä ohi käsittämättömällä vauhdilla ja yhtäkkiä ollaankin jo joulussa. Syksyn aikana on luotsattu eteenpäin niin pidempään talossa asuneita nuoria, toivotettu tervetulleeksi uusia kuin myös saateltu melkein omille siiville jälkihuoltovaiheeseen.

Syyslomalla vietettyyn "vanhojen nuorten päivään" saapui monen monta jo talosta aikaa sitten maailmalle lähtenyttä nuorta. On sydäntä lämmittävää, että he vuosienkin jälkeen haluavat vielä palata, vaikka olosuhteet lähdön hetkellä ovat vaihdelleet. Ei ole ollenkaan tavatonta, että Helmen puhelimeen kilahtaa viestiä "vanhoilta nuorilta". Ne hetket ovat merkityksellisiä ja tärkeää rivien välistä luettavaa palautetta työryhmälle.

Helmessä meitä on syksyn ajan ilahduttanut pitkää viimeistä harjoitteluaan tehnyt sosionomiopiskelija, joka osana harjoitteluaan on järjestänyt nuorille mm. pikkujoulut ja nautittiinpa eräänä lauantaisena aamupäivänä mahtavaa brunssiakin.

Jo perinteeksi on muodostunut kouluväen joulupuuro, jolloin tervetulleeksi toivotetaan nuortemme opettajat avustajineen sekä muita vuosittaista joulupuuroa odottavia koulun yhteistyötahoja. Lopputulemana tunnelmasta ja ohjaajamme loihtimista tarjoiluista 10+ sekä ilmoittautumiset vuoden 2023 joulupuurolle.

Loppuvuonna vietämme vielä yhdessä jokavuotista Helmen joulua, ennen omille tahoille joulun viettoon kirmaamista.


Kurkista galleriasta kuvamuistoja.

 

Kesäterveiset Helmestä! (22.6.2022)

Kesä avattiin tänäkin vuonna mökkireissulla. Mökki valikoitui kotikunnasta läheisestä Urajärven kylästä. Mökkipäiviin kuului runsaasti kalastusta, uintia, saunomista sekä hyvän ruoan nauttimista.

Kesäloma jatkuu Helmen nuorisolla rennosti ja voimia kerätään syksyn opintoihin. Kesätapahtumia on vielä luvassa Porvooseen tutustumisen sekä huvipuistopäivän myötä.

Oikein hyvää juhannusta 2022 toivottaa Pienryhmäkoti Helmen väki!

 

Hyvää syksyä 2021!

Helmen aikuiset vietti työhyvinvointipäivää 14.10.2021 Kuvia löytyy galleriasta.

 

Kesäkuu 2021

Kesäloma aloitettiin tänäkin vuonna Helmessä tyylillä ja suuntasimme viikoksi Evon luontoon mökkeilemään. Suomi tarjosi parhaimpiaan sään puolesta ja nautimme koko viikon auringosta ja sen tuomasta lämmöstä. Mökkilomaan kuului perinteisesti saunomista, runsaasti uimista, veneilyä, kalastusta ja mukavaa yhdessä oloa. Kävimme myös toki luonnossa tutustumassa Evon luontopolkuihin, grillasimme herkkuruokia ja pelasimme lautapelejä.

Mökki tarjosi lomaa myös elektroniikasta, sillä netti ja puhelinyhteys mökillä oli heikkoa ja harvassa. Meidän nuoret selvisi tästäkin koettelemuksesta hienosti ja mökkiviikko oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut! Kuvagalleriasta löytyy hieman mökkitunnelmasta kuvia.

Hyvää kesän jatkoa toivottaa Helmi

 

13.3.2021 Kevättä kohti!

Tänä vuonna lähdettiin talvilomaa viettämään koko porukalla Iitin rauhalliseen ympäristöön. Vuokrahuvilan hulppeat puitteet, rantasauna, avanto ja palju takasivat mukavan yhteisen tekemisen lisäksi onnistuneen reissun. Iitin lähimaastoon tuli tutustuttua Hiidenvuoren valloituksen myötä.

Kevät jatkuu Vääksyssä etäkoulutunnelmissa ja toivottavasti huolettomampaa kesää odotellessa.

- Helmi

 

Kesän 2020 terveiset Helmestä!

Helmen kesään on mahtunut paljon mukavaa. Nuoret selvisivät korona-keväästä mallikkaasti etäkouluineen kaikkineen ja ovat saaneet lomailla ansaitusti kesän ajan ennen syksyn uusia tuulia.

Kesän alussa lähdettiin retkeilemään Evon kauniisiin maastoihin mökkilyn pariin. Perinteinen miesten Evon reissu toteutui Helmen miesporukan mökkeillessä alkuviikon, kun taas Helmen naisväki valloitti mökkimaiset loppuviikoksi. Kuvia mökkitunnelmista löytyy kuvagalleriasta.

Kesätunnelmia on hankittu mm. uimareissujen, kesäaskareiden ja ulkoilun merkeissä.

Vasemmalla kuvassa kesäterkut toivottaaJalo-koira koko Helmen poppoon puolesta.

 

Mukavaa kesän jatkoa ja syksyn odotusta toivottaa Helmi ♥

 

4.3.2020 Mökkiterveiset

MyllymökkiMyllymökki

Talvilomalla lähdettiin Helmen porukalla keväisten auringonsäteiden saattelemina kolmen päivän mökkilomalle. Kaunis Hartolan luonnonmiljöö tarjosi mukavaa rentoutumista ja luonnon rauhaa heti loman alkuun.

Tutuksi tuli Joutsa sekä Leivonmäen kansallispuisto päiväretken eräilyosuuden myötä.

Reissuun kuului saunomista, peilailua sekä hyvästä ruoasta nauttimista. Mökkeilykuvia löytyy Galleriasta.

Keväisin terveisin,

-Helmi-

 

12.12.2019

Vuosi lähestyy jo loppuaan ja Helmessä rauhoitutaan joulun odotukseen. Vuosi oli vauhdikas, mutta sitäkin muistorikkaampi. Nyt on hyvä taputella mennyt vuosi pakettiin ja ottaa uuteen vuoteen 2020 mukaan hyvät muistot ja hyödylliset taidot, joiden varaan on hyvä rakentaa uutta vuosikymmentä.

Kiitokset kaikille Helmeläisten verkostoille ja sille mahtavalle moniammatilliselle tiimille jotka meidän lasten kanssa työskentelee!

 

Hyvää Joulua ja rauhallista Uutta vuotta toivottaa Helmi ♥

 

Lokakuu 2019

Kouluvuosi on lähtenyt täällä Vääksyssä kovaa vauhtia käyntiin ja pian vietämmekin jo syyslomaa kauniin ruskan ympäröimänä. Syyslomalla on luvassa yli kymmenen vuotta säilynyt perinne: Helmen poikien ja miesten Evo-retki. Lomaan kuuluu myös muuta toimintaa koko Helmen yhteisölle.

Syksy on tuonut uusia tuulia Helmeen ja olemme saaneet kaksi uutta mahtavaa ohjaajaa remmiin.Tällä porukalla on hyvä jatkaa turvallisen arjen luomista myös jatkossa.

Helmessä pyörii tutut karvakaverit, joiden esittelyt löytyvät täältä. 

Syysterveisiätoivottaa koko Helmen väki!

 

16.6.2019 Korfu 2.-9.6.2019

Helmi vietti kesäkuun ensimäisen viikon kauniilla ja vehreällä Korfun saarella pohjois-Kreikassa. Alkuviikon sateista huolimatta suurimman osan viikosta pääsimme nauttimaan auringosta, lämmöstä ja mukavasta tekemisestä.

Viikon aika ehdimme nähdä Korfun saarta ”kotikylä” Dassiassa, Korfun keskustassa, sisämaassa sekä kuvankauniissa Paleokastritsassa. Toimintapäiviä oli kolme, joiden aikana Helmen lapset, nuoret ja aikuiset pääsivät tutustumaan Korfun vanhan kaupungin shoppailumahdollisuuksiin, valtavaan Aqualand vesipuistoon sekä Paleokastritsan merenrannan aktiviteetteihin, kuten polkuveneilyyn. Ehdottomasti suosituin ja käytetyin kohde koko reissun aikana oli kuitenkin hotellin oma allas, jossa lapset ja nuoret uivat, hyppivät ja leikkivät tuntikaupalla.

Matka oli onnistunut ja toi Helmen nuorille hyviä muistoja, kokemuksia sekä onnistumisia.

Reissukuvia löytyy Galleriasta.

 

2.5.2019 Helmen kevät! ♥

Kevät on saapunut Vääksyyn ja luonto heräilee helmeläisten mukana uuteen kauteen. Alkuvuodesta olemme jatkaneet yhteisöllisiä toimintapäiviä mm. jääkiekkomatsin, elokuvissa käynnin, Serenassa vesipuistoilun sekä leivonnan merkeissä. Galleriassa muutama kuva leivonnan tuotoksista sekä vapun juhlistamisesta.

Kouluvuosi vetelee viimeisiään ja Helmessä juhlitaan hienoa koulumenestystä alakoulun päättämisestä ylioppilasjuhliin. Helmen porukka suuntaa heti kesäloman alkaessa Kreikkaan Korfun aurinkoiselle saarelle. Reissukuulumisia luvassa kesäkuussa :)

Lämpiäviä ja aurinkoisia kevätpäiviä toivottaa Helmen poppoo.

 

4.12.2018 Jouluterveiset Helmestä

Joulunodotus on alkanut vauhdilla Helmessä. Jo perinteeksi muodostunut koulunväen puuroilta pidettiin onnistuneesti viime viikolla. Syksyyn on mahtunut kokonaisuudessaan monta hyvää hetkeä ja muistoa. Syyslomalla Helmen miehet eräilivät evolla kaksi yötä ja tytöt kävivät mökkeilemässä Päijänteen rannalla. Yhteisölliset "toimintatorstait" käynnistettiin myös syksyllä. Retkiä on tehty kesästä asti erilaisilla kokoonpanoilla muun muassa lähilaavuille, markkinoille, uimahalleihin, Korkeasaareen sekä Lapakistoon.  Helmeläisten arkea raamittaa koulunkäynti ja Helmen tutut rutiinit ja käytänteet. Helmen rakkaat koirakaverit ilahduttavat myös lähes päivittäin Helmen nuoria ja aikuisia.

Galleriasta löytyy muutama kuva joulutunnelmista ja Helmen aikuisten työnohjauksen kuvafiiliksiä.

Rauhallista joulunajan tunnelmaa toivottaa koko Helmen väki!

 

14.9.2018 Kuulumisia Aatusta

Kesä meni vikkelästi uuteen kotiimme ja asuinympäristöömme tutustuen. Toukokuun muuton myötä huonekalut ja tavarat hakivat vielä kesällä paikkojaan ja uusia muuttokuormia tuli ja meni. Muutosta on ollut siis myös lapsissa, kun itsenäistyvien nuorten elämän poluilla on tullut omaan kotiin muuttojen ja opiskelujen aika. Aatussa on vietetty useampia läksiäisiä Aatussa yhdessä elettyä aikaa muistellen. Samalla meillä on ollut ilo tutustua uusiin asukkaisiin, uusiin Aatulaisiin. Heistä on nyt vuorostaan tullut osa tätä perhettä, "hullunkurista perhettä", kuten eräs nuoristamme asian ilmaisi.    Mukavia syyspäiviä!

 

22.5.2018 Helmen poppoo on palannut Hanian aurinkoiselta rannikoilta takaisin Suomen aurinkoiseen kesän alkuun! Lomalla nautittiin hyvällä asenteella uusista kokemuksista ja hotellin hellästä huomasta. Reissulla vietettiin aikaa niin altaalla kuin meressäkin uiskennellen ja aurinkoa palvoen. Retkipäivinä näimme mm. paikallista vappujuhlintaa Hanian vanhan kaupungin syövereistä ja satoja kasveja ja puita kasvitieteellisessä puutarhassa.  Ensimatkailijat selvisivät lentojännityksestä ja muista matkusteluun liittyvistä uusista kokemuksista kunnialla. Lempiasioikseen helmeläiset nimesivät matkan jälkeen mm. uimisen, aurinkoisen sään, hyvät ruoat ja Haniaan tutustumisen. Kaiken kaikkiaan loma Kreetan kauniilla saarella onnistui lähes täydellisesti ja hyvä meininki on jatkunut hyvien säiden mukana tänne Suomeen asti.

 

11.5.2018 Aatun toiminta muutti pihkatieltä uuteen osoitteeseen Rinnetielle. Muutto sujui reippaasti ja sutjakasti ohjaajien ja lasten toteuttamana. Uudet tilat ja huoneet ovat saaneet lapsilta ja nuorilta kovasti kiitosta. Sääkin on sallinut viime aikoina pihan ja uusien tilojen testausta.

 

10.4.2018 Helmessä aletaan olla kevättunnelmissa ja lähestyvä Kreikan matka kutkuttelee mahanpohjassa. Osalle kokemus on ensimmäinen ulkomailla, joten oikein ei vielä tiedetä mitä odottaa. Taitaakin olla niin, että tässä vaiheessa suurin odotusarvo on kesäisissä lämpötilalukemissa, joita Haniaan lupaillaan.

Meillä yöpyneet vierailijat sekä asiakassuunnitelmissa poikenneet yhteistyökumppanit ehkä muistavat alakerran pimeähkön majoitus-/neuvottelutilan. Alakerta on kuitenkin kokenut muodonmuutoksen, josta kuvat on nyt lisätty galleriaan.

 

27.2.2018 Talvilomalla ollaan! Toivottavasti pakkanen hieman antaa periksi, sillä suunnitelmissa on mm. päivä rinteessä. Jokunen osaa jo lasketella ja halukkaita opetetaan suksille omin voimin. Laskettelun sijasta on pulkkamäkeäkin tarjolla.

Helmen työryhmä kävi viime perjantaina hakemassa työhyvinvointia Vierumäen urheiluopiston tarjonnasta. Aurinko ja pikkupakkanen muodostivat mahtavat puitteet kun hikeä otettiin pintaan ulkoaktiviteeteilla. Tämän jälkeen rentoutuduttiin Kalliokammin huikean tunnelmallisen savusaunan löylyissä ja nautittiin elämyskokin valmistama menu. Pulahtipa muutama hurjapää avantoonkin.

Galleria.

 

20.01.2018 Loppuvuoden hujaus ja uuden vuoden startti Helmessä!

Loppuvuosi suorastaan vilisti ohi arjen pyörteissä. Lapset ja nuoret kävivät koulua laajasti alakoulusta toisen asteen koulutuksiin. Loppuvuoden talon yhteiset retket ja reissut olivat hyvin pieniä, sillä tähtäimessä on keväällä toteutettava Kreikan matka.
Joulun aikaa juhlistettiin niin kouluväen puuroillalla, lähiverkoston joulukahveilla että vuotuisella henkilökunnan ja lasten yhteisellä Helmen joululla muutamaa päivää ennen aattoa.
Joululoma oli tavallista lyhyempi ja arkeen palattiin jo 3.1.2018.
Talvilajeja on starttailtu ja "tassuterapeutit" ovat viihtyneet Helmessä edelleen tiiviisti, tuoden arkeen oman mukavan lisänsä. Tästä on hyvä jatkaa uutta vuotta!

Galleriaa päivitetty.


05.09.2017 Syksyiset terveiset Helmestä!

Syksy ja kouluarki saapui tohinalla tänne Vääksyyn. Koulutiellä kulkee tänäkin vuonna koululaisia ja opiskelijoita täältä Helmestä käsin.  Kesä vilahti nopeasti, mutta mukaan onneksi mahtui mm.  trampoliinilla pomppimista, huvipuistoilua, jalkapallon peluuta, järvessä uimista… ja sadepäivien viettoa :) .Nuoret käyttivät osan lomastaan kesätöiden tekoon ja taskurahan tienaamiseen.  

Kesäloma taputeltiin tyylikkäästi päättyneeksi luonnon helmassa Helmen yhteisellä Repovesiretkellä ja tietenkin perinteisillä Anjanpellon markkinoilla.

Syksy tuo mukanaan uudet haasteet ja mahdollisuudet – aika näyttää mitä kaikkea tähän lukuvuoteen mahtuu!

 

27.06.2017 Kesämoikat lomalaisilta! "Aurinko paistaa ja vettä sattaa, taitaa tulla kesä"! Keleistä viis - nyt on koululaisilla loma. Se tarkoittaa (ei vain loikoilua) kesätöitä isommilla nuorilla, uimatouhuja lähirannassa, pidempiä aamu-unia, sesongin herkkuja (kuten mansikoita, nam), kiireettömyyttä. Akkuja ladataan ja kavereita tavataan. Tasan kuukauden päästä "Jaakko heittää kylmän kiven" - lämpenevätköhän kelit ennen sitä? Ja millaisia kesäretkiä mahtaakaan olla vielä edessäpäin?

 

18.05.2017 Kesä jo pukkaa päälle ja perinteinen LA-SU salibändyturnaus käytiin viikonloppuna. Helmi-Aatu yhdistetty joukkue pelasi hienot pelit ja sijoittui upeasti neljänneksi. Tapahtuma oli upea ja ainakin koko meidän porukka nautti liikunnan riemusta. Tällä energialla on hyvä lähteä kesänviettoon ja aurinkoa odottelemaan. Syksyllä taas sitten fudiksen pariin :)

 

28.03.2017 Kevät on jo pitkällä ja Aatun porukka odottelee kevätauringon lämpöä. Vähäluminen talvi vierähti nopeasti ja Aatun porukka kävi tutustumassa Vuokatin upeaan talvimaisemaan hiihtolomalla. Lasten kanssa käytiin rinteessä ja kylpylässä, sekä retkiruokaa tehtiin reissussa myös nuotiolla. Geokätkökin löytyi melkoisen etsinnän jälkeen Vuokatin puiden oksiston piilosta. Kesää odotellen ja telttaretkeä suunnitellen :)

 

19.03.2017 Keväinen tervehdys Vääksystä! Hiihtoloman ja talven ulkoilut luisteluineen ja pilkkireissuineen Vesijärven jäälle alkavat vaihtua keväisempiin puuhiin. Polkupyörien huolto kesäkuntoon on alkanut, samoin kesätyöhakemusten toimittaminen. Vaatekerroksia on saanut jo vähentää ilmojen lämmettyä ja on sitä jo ehditty yhdessä haaveilla tulevista rantakeleistäkin. Sitä ennen, seuraillaanpa kevään merkkejä - ainakin virkeänoloisilla pikkulinnuilla tuntuu olevan kevättä rintahöyhenissään!

 

18.12. Pakkasterveiset jouluvalmisteluiden keskeltä. Vuosi 2016 alkaa olla lopuillaan ja pian on aika rauhoittua joulunviettoon ja yhdessä oloon. Koululaisten syyslukukauden aherrus palkitaan kun pian koittaa joululoma.

Joulukuussa Helmessä vietettiin Helmen ja koulun yhteistä iltapäivää. Paikalle saapui joukko lapsille tärkeitä koulumaailman aikuisia joulupuurolle ja Helmeen tutustumaan. Ohjelmassa oli talon ja toiminnan esittelyn ohella lasten valmistama tietokilpailu sekä kummitustarina talon historiaan liittyen. Tunnelma  oli lämmin ja yhteistyöiltapäivästä päätettiinkin tehdä talon jokavuotinen perinne.

Aina torstaisin vietetään Helmen lasten ja aikuisten yhteistä koti-iltaa, jonka sisältö toteutuu lasten toiveiden pohjalta. Marras-joulukuun yhteiset torstai-illat ovat pitäneet sisällään muun muassa pullatalkoot, syntymäpäiväjuhlat, jääkiekkokisastudion, hemmotteluillan ja pikkujoulut.

Joulukuussa Helmessä käynnistyi lasten toiminnallinen työpaja Minä, oman elämäni sankarina. Työpajassa tutkitaan omaa tarinaa ja omia voimavaroja sekä itsenäistymisen teemaa, taidelähtöisiä työskentelymenetelmiä käyttäen. 

Helmen poikien joulukuinen toimintapäivä toteutui Lahdessa, Pirunpesän laavulla. Kalliokiipeilystä ja makkaranpaistosta Helmeen saapui punaposkinen joukko retkeilijöitä. 

Helmen ja Aatun väki toivottaa hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille!

 

24.10. Syksyn ensimmäiset koerutistukset kouluissa ovat takanapäin ja syysloma on juuri alkanut. Lomaviikkoon kuuluu levon lisäksi ainakin eräretki Evon retkeilyalueelle, ulkoilua, kavereiden tapaamisia, elokuvia, herkuttelua ja ensilumen odotusta. Lähestyvä pyhäinpäivä tietää Halloween juhlia - kurpitsalyhdyt, hämähäkinseitit ja mustat kissat ovat ilmestyneet taloon. Se, jääkö käteen karkki vai kepponen, selviää pian!

 

14.7. Kesä on kulunut vauhdilla. Kesälomalla ollaan oltu koulusta jo yli kuukausi vaan vielä on toinen mokoma jäljellä. Helmessä kesää starttailtiin jo toukokuun hienoilla keleillä piipahtamalla Flowparkissa, jossa itsensä ylittämiseen mahdollisuus oli niin lapsilla kuin aikuisillakin. Galleriassa reissusta pari kuvaa.

Kesää on vietetty ikätasoisesti; nuorison aika kuluu enemmän kavereiden kanssa kun taas nuoremmat nauttivat uimisesta ym. tekemisestä, kun vaan kelejä riittäisi. Hieman on jalkaa oven välissä myös kesätöissä! Tästä on hyvä jatkaa lomailun parissa.

 

23.4 Osallistuttiin Lahden ympäristön Pienryhmäkotien LASU-turnaukseen eli salibändyä Energiahallilla. Aatulla ja Helmellä oli yhteinen joukkue joka suoriutui turnauksesta upeasti. Aatun nuori palkittiin turnauksen tsemppari palkinnolla. Kaikki nuoret olivat sitä mieltä että yhteinen turnaus oli mukava. LISÄÄ tulossa kesällä jalkapallon merkeissä.

 

07.03. Ikimuistoinen ja onnistunut matka Thaimaan Khao Lakiin on takana. Matkalla mm. lenkkeiltiin meren rannalla, patikoitiin, snorklattiin, nähtiin kilpikonnia, shoppailtiin, maisteltiin paikallisia ruokia ja toki nautittiin auringosta.

Matkakuvia voit katsoa galleriasta!

 

24.01. Helmen juhlapäivää vietettiin perjantaina 22.1. upean aurinkoisen pakkaspäivän siivittämänä. Hieno päivä takana, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Galleriaan on lisätty kuvia päivästä ja mainittava on myös, että 99% pöydän antimista on meidän omien taitavien jauhopeukaloiden aikaansaannoksia. Takkaa koristavat lasten sekä henkilöstön omakuvat ja alakerrassa esitteillä oli taidelähtöisen toiminnan tuotoksia. Osa arkea ovat myös Helmessä tiuhaan vierailevat koirat, joten edustus oli juhlissakin paikalla.

 

22.01. Juhlistamme Helmen 10-vuotista taivalta synttärikahvien merkeissä.

Helmikuussa toteutuu kauan odotettu ulkomaanmatka,

kun Helmen lapset/nuoret pääsevät 10-vuotismatkalle Thaimaahan.

 

01.01.2016 Helmen ja Aatun uudet kotisivut ovat avautuneet. Tervetuloa!

Pienryhmäkoti Helmi Oy on toiminut 10 vuotta!